25 Ağustos 2009 Salı

Şeftali Büyüsü

Malzemeler:

½ su bardağı yulaf ezmesi (30g),

½ su bardağı un (65g),

½ su bardağı esmer şeker (75g),

4 adet şeftali, Carte d’Or Vanilyalı,

Carte d’Or Kaymaklı Dondurma (2 kaşık).

Hazırlanışı:

Yulaf ezmesini, un ve esmer şeker ile karıştırıp, hamur haline gelene kadar çırpın. Şeftalileri soyup, çekirdeklerini çıkartın. Dilimleyerek yağladığınız fırın kabına dizin. Üstüne hazırladığınız hamuru yayın.

Önceden 200 C derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar 20 dakika pişirin. Tercihinize göre tatlınızı ılık veya sıcak olarak 1 top Carte d’Or (tam ürün adını yazalım ) Vanilyalı, 1 top Carte d’Or (tam ürün adını yazalım ) Kaymaklı Dondurma ile servis yapın.

İsterseniz karamelli sos ile de süsleyebilirsiniz.

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

AMAN ALLAHIM HIMMM ÇOK LEZİZ OLMUŞŞŞ HEMEN DENEMELİYİM
SEVGİLER

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

faydalı bi blog olmuş

Yorum Gönder