tag:blogger.com,1999:blog-73786553163404501892024-03-13T19:21:53.733+03:00Dondurmalı BlogDondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.comBlogger67125tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-60780432286028665142010-04-07T14:26:00.000+03:002010-04-07T14:26:49.967+03:00İrmikli PudingKısa sürede hazırlanabilen bu tarif, özellikle gece ortaya çıkan tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişecek türden. İrmik, şeker, süt gibi evde bulunan malzemelerle hazırlayacağınızın tatlınız, irmik ve meyveli puding katmanları üzerine koyacağınız karadutlu ve limonlu dondurmayla ebruli bir görüntüye bürünecek.
Malzemeler:
5 bardak süt (700 ml),
1 bardak irmik (150 gr),
½ bardak toz şeker (85 gr)Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-51090673439129492812010-03-27T09:07:00.000+02:002010-03-27T09:07:29.667+02:00Demli Bir Çayınızı İçmeye Geliyoruz!Dondurmalı Blog’ta bundan böyle, yörelerinizi tanıtan bilgi ve fotoğraflara yer vereceğiz. Yaşadığınız yeri en iyi sizin anlatacağınızı düşünüyoruz. Gelin birlikte, hafta sonu veya yıllık tatil planı yapanlara, gurme gezisine çıkacaklara veya “çok okuyan bilir” diyenlere yörelerinizi birlikte anlatalım.
Yörenizin tarihçesine ilişkin bir öykü-masal, yörenize mal olmuş bir yemek ve tarifi, Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-73034012665289422222010-03-26T09:58:00.000+02:002010-03-26T09:58:36.671+02:00Ağzımızdaki Bakterilerin Sayısı, Gezegenimizdeki İnsan Sayısından Daha Fazla!Ağzımızdaki bakterilerin sayısı, gezegenimizde yaşayan insan sayısından daha fazladır. Dolayısıyla, nefesimizin güzel kokmasını istiyorsak, dişlerimizi düzenli olarak temizlememiz büyük önem taşır.
Dün Akşam Yediğim Baharatlı Yemekten Olmalı!
Kötü ağız kokusuna sonsuz sayıda bahane bulabiliriz. Yediğimiz gıdalardan, bazılarımızın içtiği alkollü içeceklere kadar birçoğunun bundaki rolü büyüktürDondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-77958221822412705782010-03-24T17:29:00.000+02:002010-03-24T17:29:47.474+02:00Dondurmalı Kızarmış Muz"Güneydoğu Asya’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen muz, Türkiye’de daha çok Anamur ve Alanya arasında üretiliyor. Muz, dünya üzerinde çok fazla tüketilen bitkiler arasında. Bu talebin arkasında muzun çok besleyici bir besin kaynağı olması, birçok vitamin, protein, mineral ve amino asit içeriyor olması yatıyor.
Muz, kemik gelişimini sağlıyor, sinir zafiyeti ve yorgunluğu gideriyor. Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-26432679775894428712010-03-23T16:18:00.000+02:002010-03-23T16:18:21.559+02:00% 100 SalataBaharın gelişiyle birlikte yeme ve yaşama alışkanlıklarımızı gözden geçirip yeni kararlar almaya başladık. Bunlar arasında ön plana çıkanın “kilo vermek” olduğunu tahmin edebiliyoruz. Fazlalıklarımızı vermede bol sebze ve meyve tüketiminin faydalı olduğunu biliyoruz. İşte bu nedenle salataları ya sofralarımızın baş tacı yapıyoruz ya da kimi öğünlerimizin tek seçeneği olarak konumlandırıyoruz.
Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-70341979037984021422010-03-22T19:21:00.003+02:002010-03-22T19:23:24.121+02:00Kalp Soslu Prenses Tacı2010 yılında da taçlar, saçlarda göz alıyor. Tüy, boncuk, çiçek, binbir çeşit malzemelerle süslenen taçlar, günün farklı saatlerinde kullanılıyor. Biz de taçlardan esinlenerek dondurma sunumu için sizlere çikolatadan prenses taçları hazırladık.
Malzemeler:
Bir miktar frambuaz sosu,
Bir miktar çikolata,
3 yaprak yağlı kağıt,
Alüminyum folyo,
Kürdan,
Carte d’Or Selection Kurabiye Güzeli
Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-26266910598072243582010-03-19T10:03:00.000+02:002010-03-19T10:03:11.427+02:00Buzdolaplarını ve Dondurucuları Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?Buzdolaplarını ve dondurucuları, yılın her günü ve saatinde sürekli kullanıyoruz. Bazı uyarıları dikkate alarak bu beyaz eşyaların ömrünü uzatmak ve gıdaları doğru şekilde saklamak elimizde. Sizler için dünyanın en gelişmiş buzdolabı teknolojilerine sahip Arçelik’ten pratik kullanım bilgilerini aldık:
• Dolap ısı kaynaklarından en az 30 cm uzakta olmalı, direkt güneş ışığına maruz Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-81092815802963960332010-03-19T09:47:00.003+02:002010-03-21T11:22:04.416+02:00Portakal SufleBaharın gelmesini hep beraber sabırsızlıkla bekliyoruz değil mi? Papatyalar ve bahar dalları açmaya başladı, kuşlar cıvıldıyor. Yakında tezgahlarda yeşil erik, çilek, çağla ve kiraz görmeye başlayacağız. Gelin baharı beklerken kışa, portakallı ve limonlu dondurmalı bir tarif ile veda edelim.
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker (170 gr),
3 adet portakalın suyu (200 ml),
1 adet limon kabuğu rendesiDondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-47512799383453577042010-03-12T10:17:00.000+02:002010-03-12T10:17:33.082+02:00Dondurmalı TostBiliyoruz ki; hafta sonları, ailelerimizle kahvaltı sofrası etrafında toplandığımız saatlerin keyfine doyum olmuyor. Kimi zaman küçük ailemizle mütevazi soframızda bir araya geliyoruz kimi zaman da çocuklar, anneler, babalar, akrabalar, dostlar, kocaman bir aile oluyoruz. Hamarat ellerin hazırladığı yiyecekler ile sofralarımızı imece usulü donatıyoruz.
Bizler de bu sofralarınıza dondurmalı tost Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-82271444112116686892010-03-09T20:48:00.001+02:002010-03-09T20:48:57.466+02:00Dondurma Boğaz Hastalığı Yapar Mı?Ülkemizdeki dondurma tüketimi, gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında çok düşük seviyelerde. Yıllık kişi başı dondurma tüketimi Amerika Birleşik Devletleri’nde 25 lt., aralarında İsveç ve Norveç’in olduğu kuzey ülkelerinde 13-14 lt. ve Avrupa’da ortalama 7 lt. iken Türkiye'de bu rakam 2,5 lt. Bunda dondurma hakkında uzun yıllardan beri süre gelen yanlış inanışlarımızın etkisi var.
Kimi Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-27356303523882651472010-03-08T11:36:00.001+02:002010-03-08T11:37:11.640+02:00Dünya Kadınlar Günü'nüz Kutlu Olsun!Sert rüzgarlara yenilmedin, hep karşı durdun,
Bu sayede hayallerinin peşinden uçmayı başardın,
Hayal kırıklıklarına rağmen beklentilerini daima daha yükseğe çıkardın,
Seni aşağı çekmeye çalışanlara rağmen başını hiçbir zaman öne eğmedin,
Senin değerini hatırlamak için bir gün yetmese de Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun!Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-91598398619906017682010-02-26T17:24:00.001+02:002010-02-26T17:26:07.661+02:00Brownie Ve Dondurmanın AşkıYorucu bir günün ardından sevdiklerinizle bir araya geldiğinizde, keyfine varılan o özel anın bir hediyesidir brownie… Eşsiz lezzeti ve görüntüsüyle akşamınızı taçlandıracak bir sunum… Düşkünlerine mutluluk gözyaşları döktürecek bir aşk filmi… Tıpkı Brownie ve dondurmanın yarattığı aşk gibi…
Malzemeler:
1 bardak ceviz (110 g)
3 adet yumurta
1 bardak un (125 g)
1 bardak toz şeker (170 g)
2Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-1413440725863709302010-02-22T09:09:00.000+02:002010-02-22T09:09:16.426+02:00Portakal, Çikolatalı Dondurmayla Buluştu!Portakal ve çikolata, birbirlerine çok yakışan ikililer arasındadır. Keklerde ve şekerlemelerde onlara sıkça rastlarız. Size bu ikilinin başrolde yer aldığı dondurmalı bir seçenek sunmak istedik. Portakal ve Carte d’Or Sütlü Çikolatalı Dondurma’dan bu kez portakal çiçekleri yaratmaya var mısınız?
Çikolatalı Dondurmalı Portakal Çiçekleri
Malzemeler:
4 adet portakal,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-88302890055409090672010-02-19T15:42:00.000+02:002010-02-19T15:42:48.842+02:00Kivili ve Ananaslı Yeşil VadiKivi, ülkemizde de üretilmeye başlanmasıyla bol bol bulabildiğimiz bir meyve haline geldi. Yüksek oranda C vitamini içermesi, proteinler ve minerallerce zengin olması nedeniyle “sağlık meyvesi” olarak anılan kiviyi, ananas ve Antep Fıstığı ile bir araya getirdik. Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde ilkbahar özlemiyle yeşil bir vadi yarattık.
Malzemeler:
2 adet kivi,
1,5 tabaka Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-43493091065431411352010-02-16T09:28:00.000+02:002010-02-16T09:28:16.563+02:00500 Yıllık Osmanlı MutfağıBu yıl blogumuzun içeriğinde bazı değişiklikler yapıyoruz. Dondurmalı tarifler ve sunum tekniklerinin yanı sıra beslenme, kişisel bakım, dekorasyon vb. konularda da bilgiler aktaracağız. Yemek içerikli filmlerin ve kitapların tanıtımı da yeni yüzümüzün bir parçası.
“Osmanlı Mutfağı", İstanbul'daki Saray mutfağında ve Saray çevresinde yaşayan, güzel yemeklerden hoşlanan bir seçkinler grubu Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-16150831401843460782010-02-14T22:29:00.000+02:002010-02-14T22:29:57.402+02:00Çocuk KalbiYarı yılı tatilinin birini daha geride bıraktık. Çocuklarımız gönüllerince eğlendiler, bol bol uyudular, oynadılar, sinemaya ve tiyatroya gittiler. Bu hafta okulda arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle hasret giderdiler. Belki tatil sonrası derslerine tekrar odaklanmada zorlandıklarını hissediyorsunuz? İşte size sevimli bir öneri: Ev ödevlerini bitirdikten sonra ödül olarak birlikte çocuk kalbini Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-28877180759330063152010-02-12T15:21:00.000+02:002010-02-12T15:21:07.615+02:00Burçlara Özel TariflerÖzel günlerde pratik lezzetler sunmayı alışkanlık haline getirdik. 14 Şubat için de sevgililere özel sürprizler hazırladık. Oniki burcun damak zevkini analiz ettik ve tariflerimizle buluşturduk. Çikolata, meyve ve baharat başta olmak üzere pek çok tat alternatifini biraraya getiren bu özel tarifler, Sevgililer Günü kutlamalarına hoş bir sürpriz katacak.
Çikolata düşkünü Kova, Koç ve Başaklar’a…
Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-50463830819182049782010-02-09T15:24:00.003+02:002010-02-09T16:37:24.023+02:00Dondurmalı Pasta Blog Yazarları İstanbul BuluşmasıBu yıl, 7 Şubat Pazar günü düzenlediğimiz ilk etkinliğimizde, blog yazarı dostlarımızı “Müsait misiniz?” diye sorarak misafirliğe davet ettik. İstanbul’un merkezinde, yeşilliği ve sessizliği ile adeta kurtarılmış bölge olan Yıldız Parkı’ndaki boğaz manzarasına hakim Dahill Restaurant’ta buluştuk.
Carte d’Or Marka Müdürü Canan Barut, Marka Müdür Yardımcıları Nihan Kayı ve Zülal Neyzi olarak ev Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com45tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-70732504509636157782009-12-31T09:17:00.000+02:002009-12-31T09:17:41.551+02:00Yeni Yılınız Kutlu Olsun!Bu yıl Carte d’Or Ekibi olarak, siz sevgili bloggerlardan aldığımız tavsiyeler doğrultusunda blogumuzu açtık.Yolculuğumuz boyunca, içinde bulunduğumuz lezzetli, renkli ve büyüleyici dondurma dünyasını anlatmaya çalıştık.
Blogumuzu açmadan önce bu işi bilenlerine sormak, görüş alış verişinde bulunmak bizim için önemliydi, kahvaltı bahanesiyle bir araya geldik. Birbirleriyle tanışan, buluşan veya Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com13tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-88571323127645121152009-12-31T09:15:00.000+02:002009-12-31T09:15:39.407+02:00Bu Yılbaşında Sürpriz Hediyeniz Sihirli Külahlar!Bu tarif, tombala oynarken dondurma zevkini ertelemek istemeyenler için birebir. Dondurmalarını, sihirli külahlar içinde ellerinde yiyebilecekler. Tombala oyuncularını destekleyen konuklarınıza ise aşağıdaki gibi şık bir tabakla sunum yapabilirsiniz.
Malzemeler:
900 g pudra şekeri,
1 çorba kaşığı toz jelatin,
2 tatlı kaşığı gliserin,
Yarım su bardağı glikoz,
¼ bardak su,
Dilediğiniz Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-74326397560667183932009-12-30T10:02:00.000+02:002009-12-30T10:02:21.806+02:00Carte d’Or ile Sürpriz PastaYeni yıl partileriniz için menü ve tatlı tarifi vermeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki menünüzdeki mezeleri, börekleri ve ana yemeği hazırlarken epeyce zaman geçireceksiniz. Sizinle paylaştığımız bu pratik tatlı tarifini kısa sürede hazırlayabilecek ve yılbaşı gecenizi şık bir sunumla sonlandıracaksınız.
Malzemeler:
1 kutu Carte d’Or Selection Krem Karamel,
Dilediğiniz miktarda badem, kayısı ve Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-57194291972551664762009-12-29T10:58:00.000+02:002009-12-29T10:58:28.640+02:002009’u Özel Tarifler ile Uğurluyoruz!2010’a geri sayım son sürat devam ederken, yeni yıl heyecanını da yaşamaya başladık. Bir yandan hediye seçimleri yapıyoruz bir yandan da yılbaşı sofraları tasarlıyoruz. Menülerimizin sabırsızlıkla beklenen kısımları ise kuşkusuz tatlılar bölümü.
Meyveli Ranje, Sihirli Külahlar ve Sürpriz Pasta gibi farklı çeşitler kullanarak hazırladığımız tarifleri, yılbaşında misafirlerine farklı tatlar Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-4035364836289834702009-11-24T12:58:00.000+02:002009-11-26T10:15:16.682+02:00Dağ Meyveli Tutku GirdabıSonbaharın depresif havasını dağıtmaya ne dersiniz? Mis kokulu dağ meyveleri ve nane yapraklarıyla süsleyeceğiniz dondurmanız size yazdan esintiler getirecek. Dondurmalı sunuma bir de kış dokunuşu ekledik: kestaneli dondurma. Yaz ve kışı bir araya getiren tatlınızın sizlere keyif vermesini dileriz. Malzemeler: Bir miktar frambuaz sosu,Birkaç frambuaz ve böğürtlen,Pudra şekeri,Nane yaprağı,Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-67110623791498344612009-11-20T17:21:00.004+02:002009-11-20T17:45:49.314+02:00Sağlıklı beslenmek için ne tür tatlılar yemeliyiz?<!--StartFragment--> Zaman zaman beslenme uzmanlarına başvurup görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz. Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıbbi Beslenme Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Emel Özer’e sağlıklı beslenmek için ne tür tatlılar yememiz gerektiğini sorduk. Doç. Diyetisyen Emel Özer, yeterli ve dengeli beslenirken karbonhidrat, protein, yağ olarak Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7378655316340450189.post-46239451096093295702009-10-19T15:32:00.013+03:002009-10-19T16:01:06.867+03:00Çikolatalı Hayat Yolu<!--StartFragment--> Videolu sunum tekniklerimize “Çikolatalı Hayat Yolu” ile devam ediyoruz. Bu sunumu, ailece yiyeceğiniz akşam yemeğinden sonra çocuklarınızla birlikte hazırlayıp eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz. Yumuşak ve tatlı bir meyve olan fisalis yerine karamel tadıyla uyum sağlayacak hoş görünümlü bir meyveyle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! <!--EndFragment--> Malzemeler:Dondurmalı Bloghttp://www.blogger.com/profile/15085061812006026746noreply@blogger.com4