22 Mart 2010 Pazartesi

Kalp Soslu Prenses Tacı

2010 yılında da taçlar, saçlarda göz alıyor. Tüy, boncuk, çiçek, binbir çeşit malzemelerle süslenen taçlar, günün farklı saatlerinde kullanılıyor. Biz de taçlardan esinlenerek dondurma sunumu için sizlere çikolatadan prenses taçları hazırladık.

Malzemeler:
Bir miktar frambuaz sosu,
Bir miktar çikolata,
3 yaprak yağlı kağıt,
Alüminyum folyo,
Kürdan,
Carte d’Or Selection Kurabiye Güzeli

Hazırlanışı:
Çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin.

Yağlı kağıt ile hazırladığınız huninin içine, orta sıcaklıktaki erimiş çikolatadan bir miktar doldurun.

Folyo üstünde şekiller hazırlayıp donmaya bırakın.
Donan çikolata parçalarını folyodan çıkarın.

Frambuaz sosunu da ayrı bir kağıt huniye doldurun.

Tabağın kenarına, çikolata ve frambuaz sos ile sırasıyla noktalar koyun.

Noktaları, ortasından kürdanla çekip kalp şekline getirin.

Dondurma kepçesiyle Carte d’Or Selection Kurabiye Güzeli’nden toplar yapın ve tabağa koyun. Hazırladığınız çikolata süsleme parçalarını, topların üzerine yerleştirin.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım çekti ne güzel olmuş ellerinize sağlık bu arada geçenlerde markette şeftalili cartedor a rastladım.Denedim şahane şeftaliyle hangi tarifleri deneyebiliriz acaba?

Unknown dedi ki...

Muhteşem tabağı ben alabilirmiyim:))?
Sevgiler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Tam prensesim için nasılda sever .Elinize sağlık.Sevgiler.

Betül KAVAL dedi ki...

mmm nefisss

hemen akşam denenecek :))

Saglıklımutfak dedi ki...

Az kaldı. Bol bol dondurmalı tarif yapacağım ve hepsini deneyeceğim . elinize sağlık :)

SİBEL - engüzeltatlar dedi ki...

Hımmm çok severim Kurabiye Güzelini. Canım çekti hemen almalıyım :)
Ayrıca tarif tam bir prenses tacı olmuş...

Gümüş Tepsi dedi ki...

sunum harika.çikolatadan prenses tacı yapmak çok güzel bir fikir.

Dondurmalı Blog dedi ki...

Sevgili Funda, Derya, Mine, Betül, Hilal, Sibel Hanım ve Gümüş Tepsi,
Dondurmalı sunumumuz hakkındaki görüşlerinizi paylaştığınız ve bizleri taçlandırdığınız için çok teşekkür ederiz. Basit ve yaratıcı süslemeler ile konuklarımızın göz zevklerine ve damak tatlarına hitap edecek sunumlar paylaşmaya devam edeceğiz.
Funda Hanım,
Carte d’Or Selection Şeftali Ziyafeti’yle hazırlayabileceğiniz sunum teknikleriyle ilgili hazırlıklarımız son aşamada. Çok yakında blogumuzda paylaşacağız.
Sevgilerimizle

Yorum Gönder