24 Mart 2010 Çarşamba

Dondurmalı Kızarmış Muz

"Güneydoğu Asya’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen muz, Türkiye’de daha çok Anamur ve Alanya arasında üretiliyor. Muz, dünya üzerinde çok fazla tüketilen bitkiler arasında. Bu talebin arkasında muzun çok besleyici bir besin kaynağı olması, birçok vitamin, protein, mineral ve amino asit içeriyor olması yatıyor.

Muz, kemik gelişimini sağlıyor, sinir zafiyeti ve yorgunluğu gideriyor. Böbrek ve mafsal iltihabına, bağırsak hastalıklarına karşı oldukça etkili. B1, B2, C, A ve E vitaminlerini içeren muz, potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot açısından da çok zengin bir bitki.”*

Kıssadan hisse çıkaracak olursak; bize, yararları saymakla bitmeyen bu bitkiyi afiyetle yemek düşüyor.

Malzemeler:
1 adet muz,
1 tatlı kaşığı çam fıstığı,
Tereyağı,
Carte d’Or Classic Kaymak,
Carte d’Or Classic Antep Fıstık

Hazırlanışı:
Muzu, boylamasına ortadan ikiye bölün. Tereyağını yağsız tavada eritip kızdırın ve muz parçalarını kızartın. Muzları tavadan alıp bu kez çam fıstıklarının renklerinin dönmesini sağlayın. Servis tabağına muzları yerleştirin ve üzerine çam fıstıklarını serpiştirin. Dondurma ile son dokunuşu yapın. Arzu ederseniz karamelli sos ile de süsleyebilirsiniz.

*http://tr.wikipedia.org/wiki/Muz" adresinden alındı.

4 yorum:

derya dedi ki...

Süper valla akşam akşam canım istedi ellerinize
sağlık sevgiler:))

Sibel dedi ki...

Muz kızartma çok ilginç ama harika görünüyor...
Tam benlik...

Zeynep dedi ki...

Doğum günümü unutmadığınız için teşekkür ederim...
http://anne-mimar.blogspot.com/2010/03/bugun-benim-dogumgunum.html

aysu gevrekci dedi ki...

gercekden col güzel duruyor.en kısa zamanda denemeliyim.

Yorum Gönder