19 Şubat 2010 Cuma

Kivili ve Ananaslı Yeşil Vadi

Kivi, ülkemizde de üretilmeye başlanmasıyla bol bol bulabildiğimiz bir meyve haline geldi. Yüksek oranda C vitamini içermesi, proteinler ve minerallerce zengin olması nedeniyle “sağlık meyvesi” olarak anılan kiviyi, ananas ve Antep Fıstığı ile bir araya getirdik. Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde ilkbahar özlemiyle yeşil bir vadi yarattık.

Malzemeler:
2 adet kivi,
1,5 tabaka jelatin,
2 fincan su,
½ su bardağı toz şeker (85 gr),
½ paket krema,
3 adet yumurta sarısı,
½ su bardağı ananas suyu (100 ml),
4 çorba kaşığı toz şeker (120 gr),
Carte d’Or Antep Fıstıklı Dondurma

Hazırlanışı:
Kabuklarını soyduğunuz kivileri, blenderdan geçirin. 1 tabaka jelatini, 1 fincan suda eritin ve sıkarak çıkartın.Tencereye ezilmiş kivi, yarım su bardağı toz şeker, erimiş-sıkılmış jelatin ve 1 fincan su ekleyip kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak pişirin. Kup bardaklarının dibine, iki parmak kalınlığında paylaştırıp donmaya bırakın.

Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Yumurta sarılarını 4 kaşık toz şeker ile çırpın. Ananas suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Ilık kremayı, bu malzemelere sürekli karıştırarak ilave edin. Karışımı, benmari usulüyle aralıksız karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.

Ayırdığınız kalan jelatini ılık suda yumuşatıp sıkın ve karışıma ekleyin. Eriyene kadar sürekli karıştırın. Hafif ılınınca bardaklara ikinci kat olarak ekleyin ve tekrar donmaya bırakın. Carte d’Or Antep Fıstıklı Dondurma ekleyerek servis edin.

7 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

bence içinde haşhaşda olmalı.yerken içinde çıt çıt etmeli.
ellerinize sağlık.sevgiler.

Tuğba Agaci dedi ki...

Çok iştah açıcı ımmm (:

Sevil Şahin dedi ki...

hımm denemek gerek merak ettim şimdiden
ellerinize sağlık
afiyet bal olsun hepinize..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

oofff aman müthiş:))) eşimin dedesinin Rizede büyükçe bir kivi bahçesi var. her yıl kolilerce kivimiz gelir ordan. artık görmekten bile bıktım açıkcası ama oğlum çok severek yiyor. ben de ancak bu şekilde allayıp pullarsam yiyebiliyorum, bu tarifi denemek isterim.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

antep fıstıklı dondurma zaten başlıbaşına müthiş:)bu şekilde daha daha süper olacak:)
nefis görünüyor,ellerinize sağlık
sevgiler

Unknown dedi ki...

biz dondurma yemek için asla yazı bekleyenlerden değiliz tatlının üzerine sade,tatlının üzerine sade böyle sürüp gidiyor
Sunum çok güzel

bademcicegi.com dedi ki...

tatlıların yanında olmazsa olmaz nefis görünüyor. ellerinize saglık sevgilercart dor

Yorum Gönder