12 Eylül 2009 Cumartesi

Narlı Parfe

Malzemeler:

6 yaprak jelatin,

50 ml sıcak su,

2 adet nar,

½ adet narın taneleri,

150 ml krema,

200 ml süt,

150 g toz şeker (8 çorba kaşığı),

Carte d’Or Kaymaklı ve Vanilyalı Dondurma.

Hazırlanışı:

Jelatinleri ılık suya batırıp sıkın. 50 ml sıcak suda eritip soğumaya bırakın. 2 adet narı sıkarak, suyunu çıkartın. ½ adet narın tanelerini ayıklayın. Kremayı, süt ile çırpın. Toz şekeri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Sırasıyla nar suyu, soğuyan jelatinler ve nar tanelerini ekleyip porsiyonluk veya bütün bir kaba dökün. Derin dondurucuda en az 2 saat dondurun ve servis yapmadan önce dondurucudan çıkarıp, oda ısısına getirin. Carte d’Or Vanilyalı,Kaymaklı Dondurma ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe göre üzerini sos ile de süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder