Malzemeler:
- 1 kg Bal Kabağı,
- 200 g toz şeker ( 1 bardak + 1 çağ kaşığı),
- 600 ml su (3 bardak),
- 1 adet limon,
- 3 adet yumurta,
- Süslemek için fındık veya ceviz,
- Carte d’Or Kaymak / Ceviz / Antepfıstık (1’er top).
1 kg kabukları soyulmuş bal kabağını küçük parçalara kabaca kesip, 600 ml su ve 200 g toz şekerle tencereye koyun. Yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Suyunu saklayın. 1 limon kabuğu rendesi ve 3 adet yumurta sarısını kabaklara ekleyip püre haline getirin. Yumurta aklarını kar haline getirip, kabağa ekleyin ve fazla çırpmadan homojen hale getirin. Porsiyonluk fırın kaplarını yağlayıp, kabak püresini paylaştırın. Önceden 180 C derecede ısıttığınız fırınınızda 30-40 dakika kadar pişirin. Ayırdığınız kabak suyunu tekrar yarıya inene kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Minik pastaları, fındık veya ceviz eklediğiniz sos ve Carte d’Or Cevizli ve Antepfıstıklı Dondurma ilavesiyle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder