5 Eylül 2009 Cumartesi

Kestaneli Kup

Malzemeler:

  • 250 g kestane,
  • 100 g şeker,
  • 250 ml su,
  • 100 g beyaz çikolata,
  • 50 ml krema,
  • 100 g bitter çikolata,
  • Carte d’Or Cevizli ve Vanilyalı Dondurma.

Hazırlanışı:

Kestaneleri çizip tepsiye dizin. 15 dakika kadar fırınlayıp kabukları açılınca çıkartıp soğumaya bırakın. Kabuklarını çıkartıp; şeker ve su ilavesiyle tencereye alıp haşlanmaya bırakın. Kestaneler yumuşayıp suyunu çekince robottan geçirin. Beyaz çikolatayı ince kıyıp benmaride veya mikrodalga fırında eritin. Krema ekleyip karıştırın. Kestane püresinin yarısını ekleyip kasenizin dibine yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Bitter çikolatayı aynı şekilde pişirip kalan kestane püresi ile karıştırıp homojen hale getirin. Soğuyan beyaz çikolatalı katın üstüne yayıp tekrar soğumaya bırakın. Carte d’Or Cevizli, Vanilyalı dondurma ve isteğe göre karamel sos veya çikolatalı sos ile servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

İşte budur tam benim gibi kestane canavarlarına
hitap eden bir lezzet ellerinize sağlık sevgiler...

papatyaninguncesi dedi ki...

kestane delisiyim bu tarifi denemek lazım.teşekkürler:)

Yorum Gönder