6 Eylül 2009 Pazar

Dondurmalı Parfe


Malzemeler:

  • 100 g bitter çikolata,
  • 300 g pudra şekeri
  • 4 yumurta,
  • 50 g kakao,
  • 2 paket vanilya,
  • 200 g krem peynir,
  • 3 top Carte d’Or Selection Krem Karamel.

Hazırlanışı:

2 adet yumurtanın sarı ve aklarını ayırın. Akları mikserin düşük hızında kar haline getirin.

100 g pudra şekeri ekleyip, 1 dakika daha çırpın. 200 g krem peynirini yumurta sarıları, vanilya ve 50 g şekerle çırpın. 50 g kakao ilave edin. Yumurta aklarını da ilave edip dikdörtgen bir kalıba karışımın yarısını yayın ve derin dondurucuda 2 saat bekletin. Tekrar aynı malzeme ile kakao koymadan bir karışım daha hazırlayıp, donan parfenin üstüne yayın ve tekrar dondurun. Kalan kakaolu parfe karışımını, donan beyaz parfenin üstüne yayıp bir kez daha donmaya bırakın. Dilimleyerek Carte d’Or Selection Krem Karamelli Dondurma ile servis yapın.

Dilerseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Krem karamelli son günlerde favorimiz zaten her tatlının üzerinde yeri var

Yorum Gönder