2 Eylül 2009 Çarşamba

Erimiş Çikolatalı Puding

Malzemeler:

  • 150 g acı çikolata,
  • 100 g tereyağı (5 çorba kaşığı),
  • 2 adet yumurta,
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • 1 kahve fincanı toz şeker (60g),
  • 2 çorba kaşığı un (40g),
  • 4 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma

Hazırlanışı:

Çikolatayı ve tereyağını küçük bir tencereye koyun. Kısık ateşte çikolata eriyip yumuşayana kadar pişirin. Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri karıştırma kabına koyup beyazlaşana kadar çırpın. Yavaşça unu ekleyin. Hazırladığınız karışımı çikolataya karıştırın.

4 adet porsiyonluk fırın kabını yağlayın ve hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden 180 C derecede ısıttığınız fırınınızda 12 – 15 dakika kabarana kadar pişirin. Sıcak tatlınızı Carte d’Or Kaymaklı Dondurma ile servis yapın.

İsterseniz çikolatalı sosla süsleyebilirsiniz.

4 yorum:

derya dedi ki...

Muhteşemmmmmmmmm hemde hepsi ellerinize sağlık
bereketli iftarlar dilerim sevgiler...

Moda-Yemektarifleri dedi ki...

harika görünüyor.hemen denemek istiyorum. sufle tadında oluyo sanırım. carte d'orun kaymaklı dondurması ise muhteşem ötesi zaten

zeynep dedi ki...

OffOff süper görünüyor heleki kakaoya bayılırım hem görünüm güzel hemde eminim tadı güzeldir zaten kaymaklı dondurması sadelerin içinde en sevdiğim dolayısıyla ikisi biraraya gelince harika olacaktır.hepinize iyi iftarlar diliyorum

zehratrk dedi ki...

çikolata benimde vazgeçilmezimdir.nefis olmuş sunumda süper.ellerinize sağlık.sevgiler

Yorum Gönder