3 Eylül 2009 Perşembe

Ceviz ve Havuçlu Puding Keyfi

Malzemeler:

  • 150 g un ( 1 bardak + 1 çorba kaşığı dolusu),
  • 100 ml zeytinyağı ( 2 kahve fincanından biraz az),
  • 1 adet havuç,
  • 120 g esmer şeker ( 2 kahve fincanı),
  • 2 yumurta,
  • 3 çorba kaşığı bal,
  • 100 g iç ceviz (1 su bardağı gibi),
  • 1 çay kaşığı vanilya,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 top Carte d’Or Vanilyalı Dondurma,
  • 2 top Carte d’Or Light Çikolatalı Dondurma.

Hazırlanışı:

Havucu temizleyip rendeleyin. Cevizleri robotta çekin. Karıştırma kapına, yumurta ve esmer şekeri koyup çırpın. Sonra sırasıyla; un, havuç rendesi, 1 çorba kaşığı bal, vanilya, kabartma tozu ve zeytinyağı ekleyip 2-3 dakika karıştırın. 4 adet porsiyonluk kalıbı yağlayın. Karışımı paylaştırın. Üstlerini yağlanmış yağlı kağıt ile örtün. Yağlı kağıdın sarkıntılarını folyo ile sararak kalıpları alt kısımlarından paketleyin. Kalıpların yarısını kaplayacak şekilde içi su dolu fırın kabına yerleştirip önceden 200 C derecede ısıttığınız fırınınızda 30-35 dakika pişirin. 5 dakika soğumaya bırakın. 1 top Carte d’Or Vanilyalı Dondurma ve 2 top Carte d’Or Light Çikolatalı Dondurma yerleştirin.

İsterseniz üstüne kalan bal ve parçalanmış ceviz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

derya dedi ki...

Harika bayılıyorum bu lezzetlere ellerinize sağ
lık sevgiler...

zehratrk dedi ki...

ellerinize sağlık.canım çekti şimdiii.

Yorum Gönder