19 Eylül 2009 Cumartesi

Dondurmalı Pasta

Arefe günü nedeniyle hepimizde tatlı bir heyecan var. Her ne kadar “eski bayramların tadı kalmadı” diye iç geçirsek de Bayram’ın kendine has neşesi evlerimizi ve kalbimizi sarıyor. Büyüklerimizi ziyaret etmek, onların gülümsemelerindeki sevinci görebilmek, uzun süredir bir araya gelmediğimiz sevdiklerimizle vakit geçirmek ve büyük bayram sofraları kurup ailece keyfini çıkartmak aslında her Bayram aynı heyecanı yaşamamız için yeterli bir sebep. Bu güzel keyfi bugünden kutlamak ve ailenizle Bayram heyecanını taçlandırmak adına sizin için lezzetine ve seyrine doyamayacağınız dondurmalı pasta tarifini öneriyoruz.

Ramazan ayı boyunca her gün için sizlere Unilever Beslenme Uzmanları tarafından hazırlanan sağlıklı ve dengeli beslenme kurallarıyla çeşitlendirilmiş bir menü önerisinde bulunduk. Sizlerden menülerimiz ve önerdiğimiz dondurmalı tatlılarımız hakkında birbirinden güzel ve övünç verici yorumlar aldık. Birlikte geçirdiğimiz ilk Ramazan ayından biz Carted’Or ailesi olarak çok keyif aldık. Umarız siz de bizimle aynı hisleri paylaşıyorsunuzdur.

Sevdiklerinizle , sağlıklı , mutlu ve keyifli bir Ramazan Bayramı geçirmeniz dileğiyle.Bayramınız kutlu olsun…


Malzemeler:
  • 2 adet portakal, 2 adet çubuk tarçın,
  • 2 adet karanfil, taze zencefil,
  • 50 ml bal (1/2 kahve fincanı),
  • 1 bütün portakallı kek (500 g civarında),
  • 1 kutu Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma.
Hazırlanışı:

Kek kalıbını streç folyo ile kaplayın. Keki dilimleyin. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Zencefili soyup rendeleyin. Tencereye portakal suyu, portakal kabuğu, zencefil rendesi, bal ve karanfil koyup ısıtın. Dilimlediğiniz kekleri, hazırladığınız suya batırıp kek kalıbının her tarafına dizin. Üstüne Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma’yı düzgün şekilde yayıp spatula yardımıyla düzleştirin. Servis tabağına kakao serpiştirip, keki tabağa yerleştirin ve üzerine pudra şekeri ekin. Etrafına çikolatalı sos gezdirerek servis yapın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Carte D'or ekibi sizinde bayramınız kutlu olsun..

darsane dedi ki...

Bayramınız mubarek olsun.

tarif için teşekkürler Carte D'or...

Yorum Gönder