18 Eylül 2009 Cuma

Dondurmalı Hamur Tatlısı

Dondurmalı Hamur Tatlısı


Malzemeler:
  • 1,5 bardak toz şeker (200 g),
  • 2,5 bardak un (375 g),
  • 2 çorba kaşığı gazoz (30 ml),
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 fincan sıvı yağ (55 ml),
  • Birkaç damla limon suyu,
  • Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma (3 kaşık).

Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için,toz şeker ve 4/3bardak suyu (170 ml) tencereye koyun.
10-15 dakika şerbet kıvamlanana kadar kaynatın. Bir iki damla limon suyu ilave edip soğumaya bırakın. Karıştırma kabına un,1 fincan su, gazoz, yumurta, kabartma tozu ve sıvı yağı koyup boza kıvamında suluca bir hamur elde edin.Tavaya sıvı yağı koyup ısınmaya bırakın.Yağsız tavaya hazırladığınız bulamaçtan kaşık kaşık dökün. Diğer taraftaki kızgın yağdan kepçe kepçe yağ alıp hamurların kenarlarına dökün.Tavayı hafifçe sallayarak hamurların bir yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın. Kevgir yardımı ile soğuk şuruba atın. Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma ile servis yapın. İsteğe göre üzerine karamelli sos ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder