27 Ağustos 2009 Perşembe

Vişneli Ekmek

Mazlemeler:

  • 10 dilim tost ekmeği,
  • 5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (75g),
  • 750 g vişne,
  • 4 bardak toz şeker (680g),
  • Carte d’Or Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı:

Tost ekmeklerinin kenarlarını ince olarak kesin ve fırın tepsisine dizip hafifçe kızartın. Ekmekler sıcakken her iki yüzüne de yağ sürüp tekrar tepsiye dizin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp toz şeker ve 1 bardak su ile tencereye koyun. 5 dakika kaynatıp ateşten alın. Vişneleri sıcakken ekmeklerin üstüne yedirin. Fırını 170 C derecede ısıtın. Ekmekler suyu iyice çekene kadar pişirin.

Spatula yardımıyla servis tabağına alıp, soğumaya bırakın. Carte d’Or Vanilyalı Dondurma ile servis yapın.

1 yorum:

E-demir dedi ki...

nefissss.

Yorum Gönder