Mazlemeler:
- 10 dilim tost ekmeği,
- 5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (75g),
- 750 g vişne,
- 4 bardak toz şeker (680g),
- Carte d’Or Vanilyalı Dondurma
Hazırlanışı:
Tost ekmeklerinin kenarlarını ince olarak kesin ve fırın tepsisine dizip hafifçe kızartın. Ekmekler sıcakken her iki yüzüne de yağ sürüp tekrar tepsiye dizin.
Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp toz şeker ve 1 bardak su ile tencereye koyun. 5 dakika kaynatıp ateşten alın. Vişneleri sıcakken ekmeklerin üstüne yedirin. Fırını 170 C derecede ısıtın. Ekmekler suyu iyice çekene kadar pişirin.
Spatula yardımıyla servis tabağına alıp, soğumaya bırakın. Carte d’Or Vanilyalı Dondurma ile servis yapın.
1 yorum:
nefissss.
Yorum Gönder