22 Ağustos 2009 Cumartesi

Fırında Meyvelerle Dondurma

Malzemeler:

  • 2 adet nektarin veya şeftali
  • 4 adet erik
  • 30 gr esmer şeker (1 kahve fincanı)
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 4 top Carte d’Or Selection Meyve Şöleni

Hazırlanışı:

Meyveleri soymadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp meyveleri üstüne yerleştirin, şekeri serpin. Karanfili döverek tarçınla birlikte meyvelere ekleyin. Öncede 220 C derecede ısıttığınız fırında 20 dakika boyunca, şeker eriyip meyveler kızarana kadar pişirin.

Sıcak meyveleri servis tabağına alın ve Carte d’Or Selection Meyve Şöleni ile servis yapın.

Dilerseniz tatlı sunumunuzu, mango, çilek sosu veya benzeri bir reçelle farklılaştırabilirsiniz.

1 yorum:

derya dedi ki...

Tek kelimeyle enfes ellerinize sağlık menüde harika
hayırlı ramazanlar sevgiler....

Yorum Gönder