30 Ağustos 2009 Pazar

Dondurmalı Şam Tatlısı

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt (160gr), yarım bardak un,
  • 1 bardak irmik ( 150 gr) , 1 bardak toz şeker,
  • 50 g badem ( 1 kahve fincanı),
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Carte d’Or Sakızlı Muhallebili Dondurma (2 kaşık)
  • Şerbet için: 2,5 bardak toz şeker (425 g ), 2 bardak su (400ml)
  • 2 damla limon suyu, gül suyu.

Hazırlanışı:

Şerbet için 2 bardak suyu ve şekeri tencereye koyun. Kaynamaya bırakın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ve gül suyu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yoğurt, irmik, şeker ve kabartma tozunu karıştırıp bulamaç gibi bir hamur elde edin . Yayılacak kıvamda olmamasına dikkat ediniz. Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayın. Yağ kokusu olması için yağı ateşin üstünde hafifçe yakın. Hamuru dökün. Bademleri sıcak suya koyup süzün ve kabuklarını soyun. Bademleri aralıklı olarak yerleştirdikten sonra 200 C derece de ısıtılmış fırınınızda pembeleşine kadar pişirin . Sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp üstü kapalı olarak bekletin. Soğuyunca parmak parmak kesin ve Carte d’Or Sakızlı Muhallebili Dondurma ile servis yapın. İsteğe göre karamelli sos ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder