Malzemeler:
- 1 paket vanilyalı puding, 500 ml süt (2,5 bardak gibi),
- ½ adet çubuk vanilya, 2 adet karanfil, 2 adet yıldız anason,
- ¼ çay kaşığı zencefil, ¼ çay kaşığı tarçın,
- 15 g tereyağı (1 çorba kaşığından az),
- 1 çorba kaşığı bal (15 g civarında),
- 1 adet iri armut, 1 bütün sade kek,
- 1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı),
- pudra şekeri (8-9 g),
- 1’er top Carte d’Or Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma.
Puding tozunu sütle tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil, ve tarçını ekletip ateşe oturtun. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Vanilya , karanfil ve anasonları çıkartın.
Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun. Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin. 2-3 dakika her iki yüzünü de pişirin.
Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre) armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Pudra şekeri serpip birer top Carte d’Or Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın. İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder