19 Mart 2010 Cuma

Portakal Sufle

Baharın gelmesini hep beraber sabırsızlıkla bekliyoruz değil mi? Papatyalar ve bahar dalları açmaya başladı, kuşlar cıvıldıyor. Yakında tezgahlarda yeşil erik, çilek, çağla ve kiraz görmeye başlayacağız. Gelin baharı beklerken kışa, portakallı ve limonlu dondurmalı bir tarif ile veda edelim.

Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker (170 gr),
3 adet portakalın suyu (200 ml),
1 adet limon kabuğu rendesi,
2 yumurta,
1 yemek kaşığı pirinç unu (20 gr),
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (15 gr),
2 paket bisküvi (200 gr),
2 su bardağı süt (280 ml),
1 paket vanilya,
Yarım paket Hindistancevizi rendesi (10 gr),
1 top Carte d’Or Classic Limonlu Dondurma

Hazırlanışı:
Tencereye sütü ve toz şekeri koyup erimeye bırakın. Pirinç unu, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ateşten alıp yumurta ve yağı ekledikten sonra mikserle karıştırıp soğumaya bırakın.

Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp soğuyan muhallebiyle karıştırın ve kaselere paylaştırın. 5 dakika buzlukta bekletin sonra buzdolabının aşağı bölmesine alın. Üzerine Hindistancevizi serpiştirip bir top limonlu dondurma koyarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder