26 Mart 2010 Cuma

Ağzımızdaki Bakterilerin Sayısı, Gezegenimizdeki İnsan Sayısından Daha Fazla!

Ağzımızdaki bakterilerin sayısı, gezegenimizde yaşayan insan sayısından daha fazladır. Dolayısıyla, nefesimizin güzel kokmasını istiyorsak, dişlerimizi düzenli olarak temizlememiz büyük önem taşır.


Dün Akşam Yediğim Baharatlı Yemekten Olmalı!

Kötü ağız kokusuna sonsuz sayıda bahane bulabiliriz. Yediğimiz gıdalardan, bazılarımızın içtiği alkollü içeceklere kadar birçoğunun bundaki rolü büyüktür. Ama esas neden, kötü ağız hijyenidir.

Kötü ağız kokusunun en büyük suçluları; ağzımızın girintileri arasına ve özellikle dilimizin arka kısmına gizlenmiş milyarlarca bakteridir. Her zamanki gibi önlem, tedaviden iyidir.

En iyi savunma; dişlerimizi, dişetlerimizi ve dilimizi anti bakteriyel bir diş macunu ile düzenli olarak fırçalamaktır. Dilimizin en arka kısmına erişmek için diş fırçasını ağzımızın iyice arkasına kadar itmemiz gerekir. Aman dikkat edin, boğulmayın! Biraz midemiz kalkabilir, ama böylece doğru noktaya ulaştığımızı anlarız.
Sigara ve içki içmeyi bırakmak da işe yarayacaktır.
 
Sık sık diş fırçamızı yenisiyle değiştirmeyi de unutmayalım. Bunu en az üç ayda bir yapmalıyız. Böylece diş fırçasının kıllarının plakları temizleyebilecek durumda olduklarından ve sağlıklı dişetlerine sahip olacağımızdan emin olabiliriz. Ayrıca kullanmadan önce diş fırçamızın kuru olduğundan emin olalım. Islak ya da nemli fırçaların bakteri dolu olma ihtimali yüksektir.

3 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Bazen ne yaparsak yapalım o koku gitmez. işte bu durumda bir dahiliyeci ve genel cerrahla görüşüp mideye baktırmakta yarar var. helikobakteri denilen bakteriler inanılmaz derecede ağız kokusuna sebep olabiliyor. Bir insana ne kadar zordur değil mi ağzın kokuyor demek. kişinin kendisi bunu fark edemiyor maalesef. mutlaka usturuplu bir yolla da söylenmesi gerek. gerçekten çok ciddi bir problem.
paylaşım için teşekkürler

SİBEL - engüzeltatlar dedi ki...

Bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler...

aysu gevrekci dedi ki...

en nefret ettigim şeydir agız koksusu.neyseki günümüzde bu derde cok care var

Yorum Gönder