12 Şubat 2010 Cuma

Burçlara Özel Tarifler

Özel günlerde pratik lezzetler sunmayı alışkanlık haline getirdik. 14 Şubat için de sevgililere özel sürprizler hazırladık. Oniki burcun damak zevkini analiz ettik ve tariflerimizle buluşturduk. Çikolata, meyve ve baharat başta olmak üzere pek çok tat alternatifini biraraya getiren bu özel tarifler, Sevgililer Günü kutlamalarına hoş bir sürpriz katacak.

Çikolata düşkünü Kova, Koç ve Başaklar’a…

Çikolata Aşkı

Malzemeler:
450 ml süt,
150 gr sütlü çikolata,
125 ml krema,
30 gr kakao,
4 top Carte d’Or Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı:
110 gr çikolatayı parça parça kırıp süt ile tencereye koyun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak eritin. Kakaoyu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırıp ateşten alın. Krema ve 4 top Carte d’Or Vanilyalı Dondurmayı ekleyin. Kalan çikolatayı rendeleyip, üzerine serpiştirerek servis yapın.

Şık sunumları önemseyen Oğlak, Terazi ve Aslanlar’a…

Tatlı Aşkım
Malzemeler:
200 gr beze,
40 g bitter çikolata,
1'er top Carte d'Or Çikolata Parçalı Kaymak, Vişne ve Bitter Çikolata

Hazırlanışı:
Yuvarlak kek kalıbının içine streç film döşeyin. Bezeleri kâğıt havlu arasında ufalayın. Kek kalıbının içine Carte d'Or Bitter Çikolatalı dondurmayı yayın, üstüne bezelerin yarısını serpin. Buzlukta dondurun. Üstüne Carte d'Or Vişneli Dondurma ekleyin ve bezelerin kalanını serpin, tekrar dondurun ve Carte d'Or Çikolata Parçalı Kaymak yayın. Buzlukta bütün gece bekletin. Rendelediğiniz çikolata parçacıklarıyla servis yapın. İsterseniz vişneli sosla süsleyebilirsiniz.

Geleneksel tatları seven Yengeç, Başak ve Balıklar’a…

Aşk Yuvası
Malzemeler:
2 adet portakal,
2 adet çubuk tarçın,
2 adet karanfil,
Taze zencefil,
1/2 kahve fincanı bal (50 ml),
1 bütün portakallı kek (500 g civarında),
1 kutu Carte d'Or Bitter Çikolatalı Dondurma.

Hazırlanışı:
Kek kalıbını streç folyo ile kaplayın. Keki dilimleyin. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Zencefili soyup rendeleyin. Portakal suyu, portakal kabuğu, zencefil rendesi, tarçın, bal ve karanfili tencereye koyup ısıtın. Dilimlediğiniz kekleri, hazırladığınız suya batırıp kek kalıbının her tarafına dizin. Üstüne Carte d'Or Bitter Çikolatalı Dondurma'yı düzgün şekilde yayıp spatula yardımıyla düzleştirin. Servis tabağına kakao serpiştirip, keki tabağa yerleştirin ve üzerine pudra şekeri serpin. Etrafına çikolatalı sos gezdirerek servis yapın.

Meyveli lezzetlere düşkün Boğa, Terazi ve Başaklar’a…

Aşk İksiri
Malzemeler:
250 ml vişne suyu,
1 adet muz,
200 gr dondurulmuş ya da taze vişne,
1 çorba kaşığı bal,
4 adet buz,
4 top Carte d’Or Vişneli Dondurma

Hazırlanışı:
Blendera vişne suyunu, iri iri doğranmış muzu, vişneleri, balı, Carte d’Or Vişneli Dondurma toplarını ve buz küplerini koyun. 2-3 dakika buzlar kaybolana kadar karıştırın. Servis bardaklarına alıp bekletmeden servis yapın.

Yaratıcı tariflerden etkilenen Aslan, İkizler ve Kovalara

Binbir Çeşit ArmutTatlısı
Malzemeler:
1 tane kurutulmuş kırmızı biber,
1 dal biberiye,
1 tane defne yaprağı,
2 adet yıldız anason,
2 çubuk tarçın,
3 karanfil,
1 tane limon suyu ve kabuğunun rendesi,
1,5 bardak toz şeker (90 gr),
2 çorba kaşığı bal(30 gr),
2,5 bardak su (500 ml),
1 armut (kişi başı)
Carte d’Or Bitter Çikolatalı Dondurma

Hazırlanışı:
Kırmızı biberin kabuğunu çıkarıp geniş bir tencereye koyun. Biberiye, defne, anason, tarçın, karanfil, limon suyu ve kabuğunun rendesi, toz şeker, bal ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın. Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyup tencereye yerleştirin ve eşit şekilde pişmeleri için tencerenin ağzını kapayacak şekilde yağlı kağıt kesip kaplayın. Armutlar yumuşayana kadar 20-25 dk pişirip kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın. Tencerede kalan suyu yarıya inene kadar yüksek ateşte kaynatıp armutların üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın. Yanına Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma ve bolca pişmaniye ilave ederek servis yapın. İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.

Klasikten şaşmayan Oğlak ve Boğalar’a…

Saf Aşk
Malzemeler:
4-5 adet nane yaprağı,
2 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma

Hazırlanışı:
Nane yaprakları ve 2 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurmayı blenderda 2 dakika karıştırın ve buzlukta soğuttuğunuz bardaklarla servis yapın.

Çilekli tatlardan hoşlanan Akrep ve Yaylar’a…

Sevgi Çiçeği
Malzemeler:
7 – 8 adet buz,
1 tatlı kaşığı çilek şurubu,
4 tatlı kaşığı rom (isteğe bağlı),
Carte d’Or Light Çilekli Dondurma

Hazırlanışı:
Buzları temiz bir havlu içinde kırın, bardağın altına yerleştirin. Bir tatlı kaşığı çilek şurubu ile romu karıştırarak buzlara ekleyin. Daha sonra hafifçe karıştırıp üzerine Carte d’Or Light Çilekli Dondurma koyun. Buzun üzerini beyaz ve pembe çiçeklerle süsleyerek servis yapın.

Baharatlı tatlardan vazgeçmeyen Akrep ve Koçlara

Baharat Diyarında Aşk
Malzemeler:
1 paket vanilyalı puding,
2,5 bardak süt (500 ml),
1/2 adet çubuk vanilya,
2 adet karanfil,
2 adet yıldız anason,
1/4 çay kaşığı zencefil,
1/4 çay kaşığı tarçın,
1 yemek kaşığından az tereyağı (15 g),
1 yemek kaşığı bal (15 g civarında),
1 adet iri armut,
1 bütün sade kek,
1 yemek kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı),
Pudra şekeri (8 - 9 g),
1’er top Carte d'Or Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma.

Hazırlanışı:
Puding tozunu, sütle birlikte tencereye dökün. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe koyun. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3 - 4 dakika pişirin. Vanilya, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe yerleştirin. Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime bölün, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya koyun. 2 - 3 dakika her iki yüzünü de pişirin.

Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Pudra şekeri serpip birer top Carte d'Or Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın. Dilerseniz çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.

15 yorum:

Cikolata Agaci dedi ki...

Koç olarak çikolatadan ve baharattan hiiçç vazgeçmem (: Bu harika ipuçları için teşekkürler (:

yildiz dedi ki...

Hımmm
kova burcunun menüsü güzelmiş yani tam benlik yoğun bir tat ...
Damakta kalmalı uzun süre tadını çıkarmalıyım :))
Ama görsel olarak oğlak iele ve Akrep ile yayların menüleri çok güzel ya böyle carte dor bardakları varmı çok hoşşş bayıldım...

derya dedi ki...

Hepsi birbirinden muhteşem ama en güzeli benim
burcum olan terazi'nin tatlısı ve sunumu.Elleri
nize sağlık öpüyorum...

Ayşe dedi ki...

Burcum Aslan
Hem bittere hem vişneye bayılırım :)

Nur Vural dedi ki...

Aşk yuvası tam benlik:))

Hilalland dedi ki...

ben başağım ama bunların hepsi bana göre. yaşasıınnnn:)

Betül KÖROĞLU dedi ki...

Bir koç burcu olarak çikolata delisiyim evet. Ama hps süper tarifler..

mm nefiss deniycem kesinlikle..

sevgiler

иαℓαи dedi ki...

demek bana aşk yuvası düştü :)

aylin dedi ki...

kovanın sunumlarına bayıldım denemeliyim:)

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Ben balığım ama akrebinkileri daha çok beğendim. Eşimin tarifinden otlanıcam artık mecburen. Sevgiler...

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

kova tarifleri tam bizlik:))

Yemekbahane dedi ki...

zaten rahatsızlığım yüzünden etkinliği de kaçırdım :( bir de üzerine bu harikaşeyleri görünce içim iyice cızz ettii.. hakikaten tam gelenekçi bir başağımdır...
Sevgiler
Müge

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgi çiçeğini deneyeceğim demektir :)

bilge dedi ki...

merhabalar yıllarca görev yaptığım yerde bir gün bile yolda kocaman bir külah dondurmayı elime alıp yiyemedim çünkü ayıplanıyordu bundan 17 yıl öncesiydi daha sonra izmire taşındım ilk işim kocaman bir külah dondurma larak sokakları dolaştım çok özlemiştim sokaklarda dolaşarak yemeyi ..sevgi ve dostlukla..

Eda dedi ki...

Evet, oğlak ve şık sunumlar bağdaşıyor, teşekkürler..

Yorum Gönder