29 Aralık 2009 Salı

2009’u Özel Tarifler ile Uğurluyoruz!

2010’a geri sayım son sürat devam ederken, yeni yıl heyecanını da yaşamaya başladık. Bir yandan hediye seçimleri yapıyoruz bir yandan da yılbaşı sofraları tasarlıyoruz. Menülerimizin sabırsızlıkla beklenen kısımları ise kuşkusuz tatlılar bölümü.

Meyveli Ranje, Sihirli Külahlar ve Sürpriz Pasta gibi farklı çeşitler kullanarak hazırladığımız tarifleri, yılbaşında misafirlerine farklı tatlar sunmak isteyenler için tasarlandık. Hem katılacağınız yeni yıl partilerinde hem de evinizde verdiğiniz partilerde arkadaşlarınıza tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.Bugünün tarifi Meyveli Ranje…


Malzemeler:
  • 2 adet muz,
  • 1 adet armut,
  • ½ adet limonun suyu,
  • ½ tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi,
  • 15 g bal,
  • 30 g iri kıyılmış ceviz,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • Bir miktar dilediğiniz meyve türleri,
  • Carte d’Or Selection Ceviz Sultanı
Hazırlanışı:

Muzları ve kabuklarını soyduğunuz armudu ince ince dilimleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, bal, iri kıyılmış ceviz ve tarçın ile karıştırın.

Hazırladığınız karışımı porsiyonluk kup veya bardakların altına bir miktar paylaştırın. Üzerlerine meyvelerden bir sıra yerleştirin. En üstte karışım olacak şekilde kat kat döşemeye devam edin. Üzerlerine birer top Carte d’Or Selection Ceviz Sultanı koyun. İsteğinize göre karamel sos ve meyve şekerleri ile süsleyerek servis yapın.

“Carte d'Or ile Meyveli Ranje” ile önerilen menü:
  • Kestaneli ve ayvalı hindi
  • İç pilav
  • Çerkez tavuğu
  • Ispanaklı börek
  • Patlıcan salatası
  • Zeytinyağlı enginar
  • Lahana dolması
  • Carte d’Or ile Meyveli Ranje

1 yorum:

Tuğba Agaci dedi ki...

Cevizli Carte d'or başlı başına şölen zaten (: Ellerinize sağlık!

Yorum Gönder