15 Eylül 2009 Salı

İrmik Tatlılı Dondurma


Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı irmik (525 g)
  • 1 paket çam fıstığı (20 g)
  • 1 paket margarin veya tereyağ (250 g)
  • 3 su bardağı toz şeker (510 g)
  • 3,5 su bardağı süt veya su (490 ml)
  • Carte d’Or Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı:

İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun. Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 2-3 dakika kaynatın. Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 6-7 dakika kadar daha pişirin. Altını söndürün ve kapağın altına havlu peçete koyup demlendirin. Soğuduktan sonra Carte d’Or Vanilyalı Dondurma ile servis yapın.

1 yorum:

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Dondurmalı irmik tatlısına bayılırım..

Yorum Gönder