22 Haziran 2009 Pazartesi

Carte d’Or’dan Kır Çiçeği

Okulların kapanmasıyla birlikte kimimiz tatile ve yazlıklarına gitti. Kimimiz de evlerimizin balkonlarında ve bahçelerinde serinlemeye çalışıyor. Ailemiz, eşimiz ve dostumuz ile daha sık bir araya geliyor ve hoş sohbetler ediyoruz. Yazın tadını çıkardığınız bu keyifli anlarınız için size Carte d’Or olarak “Kır Çiçeği”ni sunuyoruz. Meyve ve çikolata tatlarını bir araya getiren sunumumuzu kolayca hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • Bir miktar yaban mersini
  • Pudra şekeri
  • Bir miktar çikolata
  • Nane yaprağı
  • Carte d’Or Selection Meyve Şöleni
  • Yağlı kağıt
  • Folyo
  • Orta incelikle suluboya fırçası

Yumurtayı kırıp akını bir kaba ayırın.

Yumurta akını orta incelikte bir sulu boya fırçasıyla yaban mersini tanelerinin üstüne yavaşça sürün. Tanelerin kopmamasına dikkat edin.

Hazırladığınız yaban mersinlerini tercihen fırın ızgarasının üstüne dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpip kurumaya bırakın.

Öte yandan, çikolatayı bıçakla incecik kesip benmari usulü eritin...

Yağlı kağıttan kesip hazırladığınız huninin içine orta sıcaklıktaki erimiş çikolatadan bir miktar doldurun.

Folyo üstünde şekiller hazırlayıp donmaya bırakın. Donan çikolata parçalarını folyodan çıkarın.

Yaban mersinlerini tabağın iki kenarına yerleştirin.

Ortalarına bir top Carte d’Or Selection Meyve Şöleni’ni koyun.

Etrafına donmuş çikolata şekillerini oturtun.

Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

16 yorum:

derya dedi ki...

Wawwwwwwwww muhteşem ellerinize sağlık ben yemeye
kıyamam bu güzelliği.Sevgiler..

boncuk mutfakta dedi ki...

Çok lezzetli, süslemeleriyle çok zevkli görünüyor. Elinize sağlık.

Betül KÖROĞLU dedi ki...

nefis gözüküyor. şuan bu sıcakta heleki iş yerinde nefis bir ara olurdu bunu yemek.

ellerinize sağlık.

sevgiler

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Pastaların üzerinde gördüğüm şekilli çikolataları nasıl yapacağımı da bu sayede öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim :))

Cikolata Agaci dedi ki...

Çok yaratıcı..Bunu Carte Dor çeşitleriyle zenginleştirmek de süper olur..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.. Şekilli çikolata yapmak hiç de zor değilmiş :)

Düşlerimin İNCİSİ dedi ki...

harika, harika, harika böyle sıcak bir günde görüntüsü bile yeterli

Zeynep dedi ki...

çok çok çok nefisss görünüyor:)
ellerinize sağlık
sevgiler

Kendimce dedi ki...

Her zaman söylüyorum meyve şöleni benim favorim zaten nefis bir tat gerçekten süsleme de cabası

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

harika görünüyor ama ben bu kadar uğraşmaya sabredebilir miyim bilmiyorum. dondurma meraklısı olmadıgım icin süslü püslü sunumlar beni cezbediyor.bayıldım, fikir için teşekkürler

ebru dedi ki...

Çok şık olmuş.İnsan bunu kıyıp da yiyemez.Ama yemezsek de dondurma erir değilmi? En iyisi ben tabağımı alıp gidiyorum.Ellerinize sağlık.Bizlere çok hoş ve güzel fikirler veriyorsunuz.Teşekkür ederim.

ebru dedi ki...

Ellerinize sağlık.İnsan bu güzelliği bozupta yemeğe kıyamıyor.Ama yemezsek de dondurma erirBen tabağımı alıp gidiyorum. :)) Bizlere hoş ve güzel fikirler verdiğiniz için teşekkür ederim.

Tijen AKTAY dedi ki...

Süper olmuş. Harika. Çok şık. Ellerinize sağlık
Bu arada sitemde hediyeli bir yarışma başladı
Katılmay isteyen arkadaşlarımızı bekliyoruz..
Ayrıntılı bilgi için http://www.lezzetibol.com/yeni-yarisma-basladi.html

Sevgiler
http://www.lezzetibol.com

Eylül dedi ki...

Bu sıcaklarda vazgeçilmez bir lezzet dondurma,hoş bizde kışında yanında fırından yeni çıkmış içinden çikolata akan browniyle beraber vazgeçilmez bir lezzettir dondurma:) Benim gibi çikolata karnavalından vazgeçemeyen birini bile baştan çıkartacak güzellikte bir sunum olmuş ellerinize sağlık..
Böyle güzel bir blog hazırladığınız için teşekkürler Carte d'Or ekibi...

zehra dedi ki...

nekadar şık bi sunum olmuş yaban mersini hiç yemedim ama dondurmayla ne olsa iyi gider.ellerinize sağlık sevgiler

gülay dedi ki...

çok güzel bir sunum olmuş yapanın ellerine sağlık..
sevgilerimle..

Yorum Gönder