11 Mayıs 2009 Pazartesi

Dondurmalı Armut Tatlısı

İlkbaharla birlikte doğanın uyanışına tanık oluyoruz. Çiçekler açıyor, kelebekler uçuşuyor, ağaçlar yeşeriyor. Güneş, parıltılarını nihayet etrafa saçtı ve sevincimiz tam oldu. Yağmur nedeniyle ertelediğimiz hafta sonu programlarımızı, Anneler Günü’nün de etkisiyle gerçekleştirebildik. Genç, yaşlı, eş dost, akraba bir araya geldik.

Carte d’Or olarak bahar coşkunuza dondurmalı bir tarif ile eşlik etmek istiyoruz. Tanışma kahvaltımızda vanilyalı dondurma ile ikram ettiğimiz “Dondurmalı Armut Tatlısı”nı bir de pişmaniye ile denemek ister misiniz? Yeni tatlara açıksanız, armut ve pişmaniyeyi , Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma ile birlikte deneyin.

Bu tarifi özellikle, yaratıcılıktan etkilenen Aslan, İkizler ve Kova burçlarına öneriyoruz. Carte d’Or olarak oniki burcun damak zevkini inceleyip özel lezzetler oluşturduk. Bunların ilk örneği “Dondurmalı Armut Tatlısı”. Carte d’Or’un burçlara özel tariflerini, zaman zaman paylaşmaya devam edeceğiz.

Sevgiler

Malzemeler:

  • 1 adet kurutulmuş kırmızıbiber,
  • 1 dal biberiye,
  • 1 adet defne yaprağı,
  • 2 adet yıldız anason,
  • 2 adet çubuk tarçın,
  • 3 adet karanfil,
  • 1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi,
  • 1 çay bardağı toz şeker (90 g),
  • 2 çorba kaşığı bal (30 g),
  • 2,5 bardak su (500 ml),
  • Kişi başı 1 armut ve 2 kaşık Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma
  • Pişmaniye

Hazırlanışı:

Kırmızıbiberin tohumlarını çıkartıp genişçe bir tencereye koyun. Biberiye, defne yaprağı, yıldız anason, çubuk tarçın, karanfil, limon suyu ve kabuğunun rendesi, toz şeker, bal ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın.

Armutları, sapları üstlerinde kalacak şekilde soyup tencereye yerleştirin ve eşit pişmeleri için tencerenin ağzını kapayacak şekilde yağlı kâğıt kesip kaplayın. Armutlar yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirip, kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın.

Tencerede kalan suyu yarıya inene kadar yüksek ateşte kaynatıp armutların üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın. Yanına Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma ve arzu ettiğiniz kadar pişmaniye koyup servis yapın. İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

15 yorum:

Nur Vural dedi ki...

Aslında pişmiş meyvelerden ve anason kokusundan pek hazzetmem. Ama nasıl bir aroma, nasıl güzel bir lezzet...
Karafil, tarçın, anason tatları o kadar kararında kullanılmış ki kendime bile inanamadım.(sevdiğime)

Çok güzeldi, eminim ki deneyeceğim açıkcası ben ve bir çok arkadaşım bu tarifi bekliyorduk.

Bu arada ben yengeç burcuyum ama.....


Sevgiler...

Betül KAVAL dedi ki...

çok lezzetli olduğuna eminim. İzmitte büyümüş biri olarak pişmaniye zaten çok sevdiğim bir tatlı çeşididir. dondurma ve armut tatlısı ile dahada bir güzel olacağına eminim.

sevgiler

Unknown dedi ki...

Harika bir lezzet ellerinize sağlık sevgiler...

boncuk mutfakta dedi ki...

Tanışma kahvaltısında yediğimiz armut tatlısı çok lezizdi . Ben ikizler burcuyum bu tarifide en kısa sürede deneyeceğim.Elinize sağlık.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerinize sağlık, pişmaniye sevilmez mi? Dondurma ile hiç denememiştim, ilk fırsatta bir de bu şekilde tadına bakacağım.. Sevgiler..

Gönül dedi ki...

hımmmmm tadı hala damağımda orada yediğim bütün dondurmalı ikramlarınızın......bu tarifi bende denemek istiyorum zaten pişmanıyiye çok severim....ellerinize sağlık..sevgilerimle öpüyorum...haa birde çok teşekkür ediyorum tekrar sizlere güzel sürpriziniz için....

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bir ikizler burcu olarak eminim bayılacağım bu lezzete...ellerinize sağlık
sevgiler

hdidem95 dedi ki...

tesadüfen geldim sayfanıza iyikide gelmişim bayılırım dondurmaya kar kış demeden dondurma yiyen ben ki kayseri şehrinin kışında:))))böyle güzel dondurmalı tarifleri illaki denerim sevgiler

karamel mutfak dedi ki...

pişmaniya zaten tek başına bir lezzet eminimki harika bir tat sevgiler.

Nilüfer dedi ki...

Böyle bir sİteyle karşlaştığım için çok mutluyum,dondurma seven biri olarak dondurmalı armut tatlısını denemek isterim sevgiler..

cilek dedi ki...

Hoş geldiniz blog dünyasına,
Güzel davetinize ,katılmadım.
İkinci davetinizi bugün aldım.
Ona da katılamayacağım muhtemelen.
İş programımı keşke değiştirebilme şansım olsa,
İlk etkinlikte beraber olamadık gerçi ama, Sofra/Haziran sayısında benim hazırladığım sayfalarda bol bol Carte D'or yer aldı.
Hatta teşekkürlerimle birlikte .
Bir gün buluşmak dileğiyle .
Sevgilerimle

zarpandit dedi ki...

beğendiğim muhtesem diye herkese anlattıgım tarif buydu! harikasınız!

ipek dedi ki...

Ne güzel düşünmüşsünüz, çok güzel bir blog olmuş. Dondurma delisi olarak, tariflerden bol bol faydalanırım sanırım.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Ailecek dondurma tutkunuyuz.Aslında iştahlı bir aileyiz demek daha doğru olacak.Dondurma da en sevilenler arasında tabikii.
Aileye yeni katılmış biri olarak böyle bir sitenin varlığını keşfetmiş olmaktan çok mutluyum

Zeynep dedi ki...

Armutu da çok severim, Dondurma ve pişmaniyeyi de, eminim harika olmuştur.
Ellerinize sağlık...

Yorum Gönder