7 Mayıs 2009 Perşembe

Annelerimize Cömert Bir Sürpriz Yapma Sırası Bizde!

Anneler Günü şüphesiz hepimiz için özel bir anlam taşıyor. Bizleri sevgiyle kucaklayan, gülümsemesiyle içimizi ısıtan, kokusu ruhumuza işleyen, kendinden çok bizi seven ve zoru mümkün kılan annelerimize en güzel hediyeyi vermek istiyoruz. Kimilerimiz Anneler Günü için uzun süredir hazırlanıyor, kimilerimiz ise hızla oluşturduğumuz son dakika planları için harekete geçti. Aslında onlar için en güzel hediye, birlikte geçireceğimiz saatler.

Size bir önerimiz var: Annenize, kendi ellerinizle, lezzetli ve şık bir dondurmalı tatlı hazırlayabilirsiniz. İsterseniz siz yine de bir buket çiçek alın, ama o çiçeği, Carte d’Or’un önerisiyle hazırlayacağınız, hem damak hem de göz zevkine hitap edecek şık bir servis eşliğinde hediye edin.

Malzemeleri aşağıda sıraladık ve tarifini de anlattık. Sevginizden gelen özenle hazırlayacağını düşündüğümüz tarifimizi cömertçe paylaşırsanız lezzeti bir başka olacaktır.

Carte d’Or’dan Çilekli Çikolata Rüyası

Malzemeler:

  • Bir miktar çilek,
  • Beyaz çikolata,
  • Damla çikolata (veya çikolata rendesi),
  • Çubuk vanilya,
  • Carte d’Or Selection Çikolata Karnavalı

Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı, yuvarlak kalıplara dökün. Buzdolabında soğutup kalıplardan çıkartın, tabağın kenarına alın.

Çileklerin saplarını üstlerinde bırakarak dip kısımlarını kesip düzleştirin.

Beyaz çikolataların üzerlerine çilekleri yerleştirin.Tabağın kalanına çikolata parçalarını serpiştirin.


Bir top Carte d’Or Selection Çikolata Karnavalı’nı dondurma kepçesi yardımıyla tabağın ortasına koyun.

Çubuk vanilya ilavesi ile servis yapın. Dileğinize göre çilekleri, ayrıca benmari usulü eriteceğiniz damla çikolataya batırarak da kullanabilirsiniz.

9 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sunum gerçekten çook güzel olmuş. Bende bu sıralar dondurmayla ilgili bir tarif tasarlıyorum, uyguladığım zaman mutlaka sizlerle paylaşacağım. Beyaz çikolatayı eritip şekillendirme işi gerçekten çok hoş. Ellerinize sağlık...
Sevgiler

boncuk mutfakta dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel , yaratıcı,fotoğraflı anlatım çok iyi olmuş.
Sevgiler.

lezzetyolculugu dedi ki...

Çok şık bir görüntü.Eşimi bloga yönlendireyim öğrensin.Kızımla beraber anneler gününde bana hazırlasınlar.Birazda ben şımarmak istiyorum canım.Paylaşım için teşekkürler.

İlker Ergin dedi ki...

ÇOK GÜZEL,HARİKA VE ÇOK KOLAY.SEVGİLER...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok hoş bir sunum olmuş.. Şimdiden hepinizin anneler günü kutlu olsun :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Öncelikle sürpriziniz için çok teşekkür ederim. Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Bende bu mutlulukla bir tarif yayınladım blogumda. Sizin gibi fotoğraflayamadım ama dondurmayla çok güzel oldu. Tekrar teşekkürler...
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Muhteşem bir sunum olmuş ellerinize sağlık.

edayurt dedi ki...

selamlar-marka tescilli gercektende cok begendiğim hatta ankarada hülya hanımada begenilerimi hep iletirim-butür etkinlikler kaynastırma adına hoşluk-damak cok önemli elbette ama sunumda önce gelendirya umarım güzel sunumları bizlerle paylaşmaya devam edersiniz takipcinizinim.tüm calışan arkadaslara sevgiler selamlar-
www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

edayurt dedi ki...

SELAMLAR-SEVGİLER-HOŞ SUNUMLAR BEKLİYORUM.
www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

Yorum Gönder