27 Mayıs 2009 Çarşamba

Carte d’Or Fabrika Gezisi

Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz tanışma kahvaltısı ile başlayan serüvenimize 23 Mayıs Cumartesi bir yenisini ekledik. “Hijyen ve gıda teknolojisi” ‘nde dünya sıralamasında en üst sıralarda yer alan mutfağımız “Algida Çorlu Fabrikası”nı birlikte gezdik. Dondurma üretimin serüvenini yaşayıp büyülü dünyamıza yolculuk yaptık.

Carte d’Or Marka Müdürü Canan Barut ve Marka Müdür Yardımcısı Gülsu Erden’den oluşan Carte d’Or Ekibi, blogger konuklarımız, çocukları, eşleri, anneleri ve arkadaşlarıyla kocaman bir aile olduk.

Öğle saatlerinde vardığımız fabrikamızda, Vardiya Mühendisi İsmail Hakkı Güneysu, Algida Fabrika Direktör Asistanı Semra Zincir İgüs ve diğer fabrika çalışanlarımız bizi  güler yüzle karşıladı.  Güneysu; 1990 yılında kurulan Algida Çorlu Fabrikası’nı tanıttıktan sonra dondurma yapım aşamalarını ayrıntılı ve eğlenceli bir dille anlattı. Türkiye’nin, ABD ve İtalya’dan sonra dünyanın 3. büyük dondurma operasyonu olduğunu gururla vurguladı.

Bunu, buram buram vanilya, meyve ve kornet kokuları duyduğumuz, çikolata dolu kazanlar, fındık-fıstık havuzları, tonlarca dondurmanın ahenkle ambalajlanmasını gördüğümüz fabrika gezisi izledi. Vanilyalı, çikolatalı ve fıstıklı dondurma olarak üç gruba ayrıldık. Hijyen şartları gereği giydiğimiz tulumlarımız ile kendimizi “Dondurma Gezegeni”ni keşfe hazırlanan birer astronot gibi hissettik.

Carte d’Or Selection Meyve Şöleni ve Carte d’Or Classic Ceviz, Kaymak ve Antep Fıstık çeşitlerimizin ve Cornetto’nun üretim süreçlerini izledik. Tatlarına üretim sürecinin tam içinde hep beraber baktık, dondurma çubuklarımızı Carte d’Or çeşitleri içine daldırdık.

Gezimizin son durağında ekmek ve tel kadayıflı, profiterollü başta olmak üzere çeşit çeşit dondurmaları tattık. Hepsinden birer parça alıp piknikteki ikramlara yer bırakmak için kendimizi zor tuttuk.

Üretim serüvenimizde bize eşlik eden ve çeşitli nedenlerle  gezimize katılamayan tüm blogger dostlarımıza sevgilerimizi iletiyoruz. Blog dünyasının parçası olmaktan  duyduğumuz heyecan her geçen gün artıyor. Desteğiniz ve yönlendirmeleriniz için tekrar teşekkür ederiz. Umarız diğer sürpriz etkinliklerimizde de biraraya geliriz.

Dondurma üretim serüvenine tanıklık eden bloggerlar:

Carte d’Or Marka Müdürü Canan Barut, Algida ve ev tipi dondurma markası Carte d’Or hakkında açıklamalarda bulundu.

Vardiya Mühendisi İsmail Hakkı Güneysu’dan dondurma yapım aşamalarını öğrendik. Güneysu, gezi sırasında  üretim hatlarındaki Carte d’Or çeşitleriyle cömertçe ikramda bulundu. 

Dondurma serüvenimizin kahramanları  dondurma çeşitlerini, üretim sürecinin tam içinde tattık. Özellikle Carte d’Or Selection Meyve Şöleni yoğun ilgi gördü. 

Hijyen şartları gereği giydiğimiz tulumlarımız ile bir de poz verdik. İşte, “Vanilyalı Dondurma Grubu”!

“Çikolatalı Dondurma Grubu”ndaki minik konuklarımız da gezi rehberlerini soru yağmuruna tutarak dondurma dünyasını öğrenmeye çalıştı.

Gezinin ardından pikniğe geçen konuklar, bir süre sonra gruptaki diğer katılımcıların eksikliğini hissetti! Çünkü, “Fıstıklı Dondurma Grubu”,  tadım odasında birbirinden lezzetli çeşitleri tatmaktan kendini alamadı ve pikniğe geç kaldı J 

Etkinlikle ilgili diğer fotograflara buradan ulaşabilirsiniz.

21 Mayıs 2009 Perşembe

Limonda Dondurma

Merakla beklediğiniz ferah bir dondurmalı tatlı tarifi ile karşınızdayız: Limonda Dondurma.

Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:

  • 1 adet limon,
  • Limon dilimleri ve limon kabuğu şeritleri,
  • 2 top Carte d’Or Light Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı:

Limonun üst kısmından yuvarlak bir parçayı kapak gibi kesin ve içini oyun. Kağıt havlu üzerine ters çevirin. Buzdolabında soğumaya bırakın. Limon kabuklarını ince şeritler halinde kesin. Carte d’Or Light Vanilyalı Dondurma’yı soğuk limonun içine yerleştirin. Üstüne veya tabağa, limon kabuğu şeritlerini ve taze limon dilimlerini yerleştirip servis yapın. Arzuya göre bir damla limon likörü damlatarak servis yapabilirisiniz.

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Dondurmalı Armut Tatlısı

İlkbaharla birlikte doğanın uyanışına tanık oluyoruz. Çiçekler açıyor, kelebekler uçuşuyor, ağaçlar yeşeriyor. Güneş, parıltılarını nihayet etrafa saçtı ve sevincimiz tam oldu. Yağmur nedeniyle ertelediğimiz hafta sonu programlarımızı, Anneler Günü’nün de etkisiyle gerçekleştirebildik. Genç, yaşlı, eş dost, akraba bir araya geldik.

Carte d’Or olarak bahar coşkunuza dondurmalı bir tarif ile eşlik etmek istiyoruz. Tanışma kahvaltımızda vanilyalı dondurma ile ikram ettiğimiz “Dondurmalı Armut Tatlısı”nı bir de pişmaniye ile denemek ister misiniz? Yeni tatlara açıksanız, armut ve pişmaniyeyi , Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma ile birlikte deneyin.

Bu tarifi özellikle, yaratıcılıktan etkilenen Aslan, İkizler ve Kova burçlarına öneriyoruz. Carte d’Or olarak oniki burcun damak zevkini inceleyip özel lezzetler oluşturduk. Bunların ilk örneği “Dondurmalı Armut Tatlısı”. Carte d’Or’un burçlara özel tariflerini, zaman zaman paylaşmaya devam edeceğiz.

Sevgiler

Malzemeler:

  • 1 adet kurutulmuş kırmızıbiber,
  • 1 dal biberiye,
  • 1 adet defne yaprağı,
  • 2 adet yıldız anason,
  • 2 adet çubuk tarçın,
  • 3 adet karanfil,
  • 1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi,
  • 1 çay bardağı toz şeker (90 g),
  • 2 çorba kaşığı bal (30 g),
  • 2,5 bardak su (500 ml),
  • Kişi başı 1 armut ve 2 kaşık Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma
  • Pişmaniye

Hazırlanışı:

Kırmızıbiberin tohumlarını çıkartıp genişçe bir tencereye koyun. Biberiye, defne yaprağı, yıldız anason, çubuk tarçın, karanfil, limon suyu ve kabuğunun rendesi, toz şeker, bal ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın.

Armutları, sapları üstlerinde kalacak şekilde soyup tencereye yerleştirin ve eşit pişmeleri için tencerenin ağzını kapayacak şekilde yağlı kâğıt kesip kaplayın. Armutlar yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirip, kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın.

Tencerede kalan suyu yarıya inene kadar yüksek ateşte kaynatıp armutların üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın. Yanına Carte d’Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma ve arzu ettiğiniz kadar pişmaniye koyup servis yapın. İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

9 Mayıs 2009 Cumartesi

Anneler Gününüz Kutlu Olsun…

Dünyada; başka bir çift kol yok ki sevgiyle sarsın,

Başka bir çift el yok ki yaralarınızı kapatsın,

Başka bir çift göz yok ki bakmaya kıyamasın,

Başka bir gülümseme yok ki yüreğinizi ısıtsın,

Başka bir koku yok ki ruhunuza işlesin,

Başka bir kalp yok ki kendinden çok sizi sevsin,

Başka bir kelime yok ki söylemesi bile huzur versin,

Başka bir ruh yok ki şefkatle kucaklasın,

Başka bir tutku yok ki acıyı bal, zoru mümkün kılsın,

Başka bir kimse yok ki tüm bunlar ve çok daha fazlası için hayat boyu aldığı en güzel armağan, varlığınız olsun,

Anneler bilir, cömertlik tatlı şeydir ve kalpten gelir.

Carte d’Or Ekibi olarak biricik annenizi, sizi ve geleceğin kıymetli annelerini kucaklıyoruz.

Anneler Gününüz Kutlu Olsun…

7 Mayıs 2009 Perşembe

Annelerimize Cömert Bir Sürpriz Yapma Sırası Bizde!

Anneler Günü şüphesiz hepimiz için özel bir anlam taşıyor. Bizleri sevgiyle kucaklayan, gülümsemesiyle içimizi ısıtan, kokusu ruhumuza işleyen, kendinden çok bizi seven ve zoru mümkün kılan annelerimize en güzel hediyeyi vermek istiyoruz. Kimilerimiz Anneler Günü için uzun süredir hazırlanıyor, kimilerimiz ise hızla oluşturduğumuz son dakika planları için harekete geçti. Aslında onlar için en güzel hediye, birlikte geçireceğimiz saatler.

Size bir önerimiz var: Annenize, kendi ellerinizle, lezzetli ve şık bir dondurmalı tatlı hazırlayabilirsiniz. İsterseniz siz yine de bir buket çiçek alın, ama o çiçeği, Carte d’Or’un önerisiyle hazırlayacağınız, hem damak hem de göz zevkine hitap edecek şık bir servis eşliğinde hediye edin.

Malzemeleri aşağıda sıraladık ve tarifini de anlattık. Sevginizden gelen özenle hazırlayacağını düşündüğümüz tarifimizi cömertçe paylaşırsanız lezzeti bir başka olacaktır.

Carte d’Or’dan Çilekli Çikolata Rüyası

Malzemeler:

  • Bir miktar çilek,
  • Beyaz çikolata,
  • Damla çikolata (veya çikolata rendesi),
  • Çubuk vanilya,
  • Carte d’Or Selection Çikolata Karnavalı

Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı, yuvarlak kalıplara dökün. Buzdolabında soğutup kalıplardan çıkartın, tabağın kenarına alın.

Çileklerin saplarını üstlerinde bırakarak dip kısımlarını kesip düzleştirin.

Beyaz çikolataların üzerlerine çilekleri yerleştirin.Tabağın kalanına çikolata parçalarını serpiştirin.


Bir top Carte d’Or Selection Çikolata Karnavalı’nı dondurma kepçesi yardımıyla tabağın ortasına koyun.

Çubuk vanilya ilavesi ile servis yapın. Dileğinize göre çilekleri, ayrıca benmari usulü eriteceğiniz damla çikolataya batırarak da kullanabilirsiniz.

video

1 Mayıs 2009 Cuma

Dondurmalı Blog Yayında...

Merhaba,

Carte d'Or Marka Müdürü Canan Barut ve Marka Müdür Yardımcıları Gülsu Erden ve Nihan Kayı’dan oluşan Carte d'Or Ekibi olarak siz sevgili bloggerlardan aldığımız tavsiyeler doğrultusunda açtığımız blogumuz ile karşınızdayız. Blog dünyasının bir parçası olmak bizim için çok heyecan verici. İçinde bulunduğumuz lezzetli, renkli ve büyüleyici dondurma dünyasını anlatmak keyif verici bir yolculuk olacak. Umarız siz de dünyamızdan aynı lezzeti alabilirsiniz.

Blogumuzda Carte d'Or ile hazırladığımız tariflerimiz ve sunum tekniklerimiz başta olmak üzere Carte D’Or dünyasından haberlere, işin mutfağında yaşadıklarımıza ve sizlerden gelen öneri ve yaratıcı çalışmalara yer vereceğiz. Özellikle tariflerimizin ve sunum tekniklerimizin fotoğraflarına bakmaya doyum olmadığını göreceksiniz. Bu yüzden bakmanın ötesine geçip tarifleri denemenizi, görüşlerinizi ve tabii kendi dondurmalı tariflerinizi bizimle paylaşmanızı özellikle rica ediyoruz.

Blogumuzu açmadan önce bu işi bilenlerine sormak, görüş alış verişinde bulunmak bizim için önemliydi. Bu yüzden 12 Nisan'da Brunch bahanesiyle bir araya geldik J. Birbirleriyle tanışan, buluşan veya yazışıp da ilk kez görüşme fırsatı bulan konuklarımız ile sıcacık bir ortam doğdu. Çocuklarınız, eşleriniz, anneleriniz, kardeşleriniz ve arkadaşlarınız ile kocaman bir aile olduğumuzu hissettik. İçten görüşleriniz ve samimi önerileriniz için çok teşekkür ederiz.

Sizler ile Kuruçeşme Lychee Restaurant'ta buluştuk.

Algida Pazarlama Direktörü Şükrü Dinçer buluşmaya eşi Seda Hanım ve oğlu Demir ile birlikte katıldı.

İşte biz; Carte d'Or Marka Müdürü olarak ben Canan Barut ve Marka Müdür Yardımcısı Gülsu Erden.

Çocuklarınız, eşleriniz, anneleriniz, kardeşleriniz ve arkadaşlarınız ile kocaman bir aile olduk.

Yazılarınızda beğeniyle söz ettiğiniz “Dondurmalı Armutlu Tatlısı”nı yemek stilisti Seral Topkaya hazırladı.

Size buluşmamızın perde arkasına ilişkin bir açıklama yapalım. O gün size bir de Limonda Dondurma tattıracaktık. Ancak dondurucudaki bir arıza nedeniyle limonlar çözüldü ve sunumu hazırlayamadık. Bu da nazarımız olsun dedik :)

Görüşlerini aldığımız bloggerlar:

Katkılarınız için hepinize teşekkür ederiz. Fabrika gezimiz başta olmak üzere diğer sürpriz etkinliklerde de bir araya gelmek dileğiyle…